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수산과학대학이 수산엑스포에 간 까닭은? (The reason why the College of Fisheries Science visited the Busan International Seafood & Fisheries Expo?)
작성자 대외협력과 작성일 2020-11-05
조회수 682
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수산과학대학이 수산엑스포에 간 까닭은? (The reason why the College of Fisheries Science visited the Busan International Seafood & Fisheries Expo?)
대외협력과 2020-11-05 682



△ 장영수 총장(가운데)이 변성완 부산시장 권한대행(왼쪽), 최완현 국립수산과학원장(왼쪽 두 번째) 등과 엑스포 행사장을 둘러보고 있다. ⓒ사진 이성재(홍보팀)

부경대학교 수산과학대학(학장 박남규)이 제18회 부산국제수산엑스포에 참가했다.

이 행사에 국내외 수산 리더들이 많이 참여하기 때문에 이들을 대상으로 부경대 수산과학대학의 선진수산 학문을 홍보하기 위해서다.

부산시가 주최하고 벡스코·한국수산무역협회·수협중앙회가 주관하는 이 행사는 5일부터 7일까지 해운대 벡스코에서 10개국 278개사가 참여한 가운데 열린다.

행사 기간 동안 부경대 수산과학대학은 전시장에 마련한 홍보부스를 통해 우리나라 수산과학의 메카인 수산과학대학의 역사와 학과 홍보에 집중할 계획이다.

이날 오전 개막식에 참석한 부경대 장영수 총장은 수산과학대학 홍보부스를 들러 관계자들을 격려했다. 장 총장은 “수산과학대학은 1941년 4년제 대학으로 개교한 이래 발전과 성장을 거듭해오고 있다.”면서, “역사와 전통을 바탕으로 21세기의 수산·해양산업을 발전시키기 위하여 연구·실험하며 학업에 매진하고 있는 수산과학대학의 장점을 적극 알려 달라.”고 당부했다.

부경대학교 수산가공연구센터도 부스를 차려 ‘2020 수산업전문가과정’ 홍보에 나섰다. 이 과정은 전문수산인 육성을 목적으로 수산물가공업 경영자 및 종사자들을 대상으로 한 교육과정이다. 문의는 수산가공연구센터(051-629-6101)로 하면 된다.

부경대 어간장연구소는 조미김 등 30개 품목을 판매하는 드라이브스루 코너에 참가해 제품 판매와 홍보에 나섰다. <부경투데이>

The Grand Opening of the Busan International Seafood & Fisheries Expo 2020 ... Promoting PKNU's fisheries science attracted public attention
President Jang Young-soo stopped by the promotional booth and said, "Please pushfully promote the capabilities of the College of Fisheries Science."

Pukyong National University's College of Fisheries Science (Dean Park Nam-gyu) participated in the 18th Busan International Seafood & Fisheries Expo (BISFE)

Since many leaders in the fishery field at home and abroad participate in the Expo, it is to promote advanced fisheries science of Pukyong National University's College of Fisheries Science to target them.

Hosted by the Busan Metropolitan City and organized by BEXCO, the Korea Fishery Trade Association (KFTA), and the National Federation of Fisheries Cooperatives (Suhyup), the event will be held at BEXCO, Haeundae, with 278 companies from 10 countries participating.

During the Expo, Pukyong National University's College of Fisheries Science plans to focus on promoting the history and departments of Fisheries Science College, which is the mecca of Korean fisheries science, through a promotional booth provided in the exhibition hall.

President Jang Young-soo of Pukyong National University attended the opening ceremony this morning, stopped by the Promotional booth of the College of Fisheries Science and encouraged officials. Mr. Jang said, "Our College of Fisheries Science has been developing and growing since its opening as a 4-year university in 1941. Please promote to people the merits of our Fisheries Science College, which is devoted to studying, experimenting, and researching to develop the fisheries and marine industries of the 21st century based on history and tradition."

The Fisheries Processing Research Center of Pukyong National University also set up a booth to promote the 'Fisheries Expert Course 2020'. This course is aimed at fostering professional fisheries and is a curriculum for managers and workers in the fishery processing industry. For inquiries, contact the Fisheries Processing Research Center (051-629-6101).

The Fish Sauce Research Institute also participated in the Drive-through section, selling 30 items including seasoned laver, and started selling and promoting products. <Pukyong Today>