영화관에서 허니버터전복 어때요? (How about having browned honey butter abalone at movies?) | |||
작성자 | 대외협력과 | 작성일 | 2023-10-10 |
조회수 | 527 |
영화관에서 허니버터전복 어때요? (How about having browned honey butter abalone at movies?) | |||||
대외협력과 | 2023-10-10 | 527 |
영화관에서 맛보는 수산물 간식 메뉴 개발한다
- 부경대-(사)한국수산회-(주)남양유업 협약
△ 허니버터전복과 광어볼 이미지.
앞으로 영화관에서 허니버터전복, 가리비버터구이 등 수산물 간식 메뉴를 즐길 수 있게 될 예정이다.
국립부경대학교(총장 장영수)와 (사)한국수산회(회장 정영훈), ㈜남양유업(대표이사 김승언)은 지난 10월 6일 오후 대전 메가박스에서 영화관 수산물 간식 개발을 위한 업무협약을 맺었다.
이번 협약은 해양수산부가 올해 초부터 어식백세(魚食百歲) 캠페인 사업의 하나로 추진하고 있는 영화관 수산물 간식 시제품 개발에 협력하기 위한 것이다. 영화관 수산물 간식 개발을 통한 수산물 소비 활성화와 국민건강 증진에 기여하기 위해 뜻을 모은 것.
이에 따라 부경대는 수산과학대학을 중심으로 영화관 수산물 간식에 대한 품질, 영양, 위생관리 등 제품 연구개발에 협력하고, (사)한국수산회는 질 좋은 우리 수산물을 소비 촉진 사업을 통해 합리적인 가격으로 공급한다. ㈜남양유업은 수산가공품 생산업체와 협력해 수산물 간식 개발을 추진하고 상품화 및 영화관 입점을 추진할 계획이다.
이날 협약식과 함께 수산물 간식 시제품 시식회 행사도 진행됐다. 현재 평가가 완료된 광어볼, 광어앤칩스, 가리비버터구이, 새우바스켓 등 4종에 이어 이날 시식회에는 그간 메뉴 개발에 함께해 온 영화동호회 (사)문화콘텐츠협회 회원 200여 명이 참여해 새로 개발한 시제품 허니버터전복과 김부각을 평가했다.
이 시제품들은 평가 내용에 따라 보완 등 관련 절차를 마친 뒤 상품화돼 향후 영화관에서 정식으로 판매될 예정이다. <부경투데이>
△ 박원규 수산과학대학장(왼쪽 두 번째)이 협약을 맺고 기념촬영하고 있다.
Developing a snack menu made with seafood associated with movie theaters
- agreed between PKNU, the Korea fisheries assn. and Namyang dairy
Soon, we can find seafood snack menus such as browned honey butter abalone and grilled scallops with butter at movie theaters.
Pukyong National University (President Jang Young-Soo), the Korea fisheries association (chairperson Jeong Young-Hoon), and Namyang dairy products co., ltd. (representative Kim Seung-Eon) signed a business agreement on the afternoon of October 6th at Megabox in Daejeon to develop seafood snacks associate with movie theaters.
This agreement is to cooperate in the development of prototype seafood snacks for movie theaters, which the Ministry of Oceans and Fisheries has been promoting as part of its campaign to eat fish until the age of 100 since early this year. They came together to contribute to stimulating people's consumption of seafood and improving public health by developing seafood snacks eatable in movie theaters.
Accordingly, Pukyong National University, led by the college of fisheries science, cooperates in product research and development, including quality, nutrition, and hygiene management for seafood snacks in movie theaters, and the Korea fisheries association supplies fresh Korean seafood at reasonable prices through a consumption promotion project. Namyang dairy plans to cooperate with processed seafood producers to develop seafood snacks and promote commercialization and entry into movie theaters.
Along with the agreement ceremony on this day, a seafood snack tasting was also provided. Following the four types of fluke balls, flatfish and chips, grilled scallop with butter, and shrimp basket that have been evaluated so far, the tasting event on this day featured honey butter abalone, a newly developed samplings by over 200 members from the Association for culture contents, a movie club, who have participated in menu development evaluated the newly developed grilled honey butter abalone and seaweed chips.
These prototypes will be productized after completion of supplementary process according to the evaluation contents and will be officially sold in movie theaters in the future. <Pukyong Today>